Mitä

”Minulla oli tapana ajatella, että elämä alkaa sitten, kun olen valmis. Että teen nämä jutut vielä tämän viimeisen kerran ja sitten minun ei tarvitse enää koskaan tehdä niitä ja voin lopultakin tuntea olevani turvassa.”

Blogia kirjoittaa tyyppi, jonka elämästä puolet on mennyt OCD:n kanssa painien. Täällä kerron asioista, jotka ovat auttaneet minua, suosittelen artikkeleita ja kirjoja ym. sekä kirjoitan suomeksi asioista, joista netistä löytyy tietoa lähinnä englanniksi, koska mielestäni kaikilla pitäisi olla mahdollisuus lukea sairauteensa liittyvistä asioista äidinkielellään.

Tavoitteeni on tehdä jollain tavalla näkyviksi ne ihmiset, jotka laillani kärsivät pakko-oireisesta häiriöstä. Ne, jotka eivät oireidensa takia pysty tekemään asioita, joita rakastavat, tai edes asioita, jotka tarvitsisi tehdä. Ne, jotka joutuvat jättämään sen takia työnsä tai harrastuksensa. Ne, joiden ihmissuhteita pakko-oireet koettelevat. Ne, joiden on vaikea poistua kotoa ja joiden on vaikea olla kotona. Ne, jotka odottavat vuosikausia ennen kuin uskaltavat hakea apua. Ne, jotka eivät koskaan kerro oireistaan kellekään.

Miksi kukaan ei puhu meistä?

Tämä on ennen kaikkea meille.

Tämä on myös läheisillemme, jotta heidän olisi kenties helpompi ymmärtää.

Ja tämä on sinulle, joka tätä lukiessasi ihmettelet, mistä minä mahdan puhua sinulle, joka et ole koskaan kuullutkaan mistään pakko-oireisesta häiriöstä.

Minä en ole lääkäri, psykologi, terapeutti tai muu alan ammattilainen. Tällä sivulla esittämäni tiedot perustuvat:

  • omiin kokemuksiini.
  • siihen, mitä olen kuullut muilta pakko-oireisilta.
  • lukemiini kirjoihin ja artikkeleihin, joihin yritän parhaani mukaan myös viitata.

Ethän tyydy diagnosoimaan itse itseäsi tämän tai minkään muunkaan nettisivun perusteella. Jos epäilet, että saattaisit kärsiä pakko-oireisesta häiriöstä, varaa itsellesi lääkäriaika mahdollisimman pian.

Sisältövaroitus: Blogini sisältää paljon hyvin yksityiskohtaista pakko-oireiden kuvailua. Luethan omaa vointiasi kuulostellen. Ahdistaville asioille altistuminen on pakko-oireiden selättämisen kannalta välttämätöntä, mutta altistus kannattaa tehdä harkitusti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: